Little Questions

Vind hier het antwoord op je vraag!

Het kantoor en magazijn van Little Dutch is gevestigd op onderstaand adres:

Little Dutch
Industrieweg 74
2651 BD Berkel en Rodenrijs
Nederland

Telefonisch bereikbaar:
Klantenservice: 010 200 45 55
Algemeen: 010 737 10 80

Heb je een vraag die niet in de onderstaande FAQ voorkomt?
Indien je een vraag hebt die niet in de FAQ voorkomt, neem contact met ons op via het contactformulier of stuur een e-mail naar onze klantenservice: support@littledutch.nl
 

Verkoop via je winkel
Wil je Little Dutch opnemen in je eigen assortiment? Gelieve dit dealership formulier in te vullen of neem contact op met natascha@littledutch.nl om de mogelijkheden te bespreken.
 

Waar is Little Dutch verkrijgbaar?
Little Dutch is verkrijgbaar bij tal van winkels en webshops in binnen- en buitenland. Kijk bij onze Store Locator voor al onze (online) verkooppunten.


Ik heb een klacht over een artikel van Little Dutch die ik in een andere webshop/winkel heb gekocht.
Alle producten van Little Dutch worden met uiterste zorg geproduceerd. Wij vinden het erg belangrijk dat al onze producten aan uitstekende kwaliteit voldoen en dat jij als klant tevreden bent met het product.
---
We willen je graag helpen! Je kan kiezen uit drie opties:
1) Raadpleeg allereerst de winkel waar je het hebt gekocht.
2) Raadpleeg de leverancier van het artikel, indien je niet terug kan naar de winkel.
3) Neem contact op met ons als het gaat om verf, behang, lampen, bedtextiel of servies.
---
Optie 1) Ben je niet geheel tevreden? Neem eerst contact op met de webshop / winkel of leverancier waar het product vandaan komt. Afhankelijk van het artikel en de aard van het probleem, kan men in de winkel voor een passende oplossing zorgen.
---
Optie 2) Heb je een vraag/klacht over één van de onderstaande productencategorieen en je kunt niet terecht bij de webshop / winkel neem dan direct contact op met de leverancier: 
- Speelgoed:service@tiamo.nl
- Campingbed, buggy of wipstoel: info@topmark.nl
---
Optie 3) Wanneer je vragen hebt over overige artikelen van Little Dutch, neem dan gerust contact met ons op door onderstaande gegevens in te vullen in dit formulier of stuur een e-mail naar support@littledutch.nl. Om de klacht goed te kunnen beoordelen ontvangen wij daarbij graag een duidelijke foto. We nemen zo snel mogelijk contact met je op voor verdere afhandeling van jouw klacht.


Voldoet het houten speelgoed aan een veiligheidsnorm?
Alle gebruikte materialen in het houten speelgoed van Little Dutch voldoen aan de laatste Europese richtlijnen betreffende de chemische stoffen REACH. De producten worden getest volgende de laatste Europese Richtlijnen En 71 1-3, Cadmium en PaHs. Bij houten speelgoed is het niet de bedoeling dat de onderdelen in de mond worden gedaan en probeer het te vermijden dat kindjes op het speelgoed gaan bijten.

Laat het speelgoed niet buiten of in vochtige ruimtes staan en dompel het ook niet onder in water. Houd het houten speelgoed uit de buurt van warmtebronnen en stel het niet gedurende langere tijd bloot aan direct zonlicht. Gebruik een vochtige, zachte doek om houten speelgoed te reinigen en laat het goed drogen. Gebruik bij het schoonmaken geen reinigingsmiddelen. Controleer het speelgoed regelmatig op slijtage en eventuele beschadigingen. Gebruik het speelgoed niet indien het beschadigd is en houd het dan buiten het bereik van kinderen. Tot slot, let altijd op het gegeven leeftijdsadvies van het artikel. Dit in verband met kleine onderdelen en het verstikkingsgevaar hiervan.


Zijn de dekens van Little Dutch getest?
Onze dekens zijn getest, hebben een zeer goede luchtdoorlaatbaarheid
en hebben een TOG-waarde van 1,6. De Pure & Soft dekens zijn iets dikker en hebben een TOG-waarde van 2,1.


Wat is een TOG-waarde?
TOG-waarde is een aanduiding voor isolatiewaarde (warmteweerstand) van textiel. Hoe hoger de TOG-waarde hoe hoger de warmte en isolatiewaarde van het materiaal. Lees hier de uitgebreide informatie over de betekenis van de TOG-waarde.


Wat is het verschil tussen een deken en een Pure & Soft deken?
Beide dekens bestaan uit een katoenen stof met Little Dutch print. Het verschil zit in de stof aan de andere kant. De 'normale' dekens hebben daar een zachte fleece stof en de Pure & Soft dekens een zachte teddy stof. De Pure & Soft dekens zijn door deze teddy stof iets dikker en warmer. Bovendien voelt de teddy stof erg zacht en luxueus aan en zorgt daardoor voor een aangenaam gevoel.


Hoe maak ik een ledikant en wieg op met een deken en een laken?
Een veilig kinderbedje moet voldoen aan een aantal eisen. Zorg dat je het bedje kort en strak opmaakt en dat je baby het niet te warm heeft. Gebruik geen dekbed, hoofdbeschermer of kussen tot je baby twee jaar is. Klik hier voor een beknopte uitleg voor het opmaken van een bedje.


Hoe kan ik mijn Little Dutch product het beste wassen?
Als je textiel van Little Dutch koopt, kun je vertrouwen op een goede kwaliteit.
Om de producten te behouden en zo stralend mogelijk te houden bekijk dan hier ons was advies.


Wanneer gebruik ik een slaapzak?
Een slaapzak zorgt ervoor dat jouw kindje comfortabel kan slapen. Met een slaapzak kan jouw kindje zich namelijk minder makkelijk omrollen van de rug naar de buik, moeilijker uit bed klimmen en zich niet bloot woelen.

Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de slaapzak goed past en vooral niet te groot is. De armsgaten en halsopening mogen niet te groot zijn. Let erop dat je kindje niet weg kan zakken in de slaapzak. De ritssluiting dient van beneden naar boven open te gaan. Dit voorkomt dat de grootte van de halsopening kan variëren en je kindje de sluiting makkelijk kan openen.

Bij het gebruik van een Little Dutch winterslaapzak (met mouwtjes) in combinatie met een pyjama of romper is ander beddengoed vaak overbodig.

Op de warmere dagen kun je de Little Dutch zomerslaapzak (zonder mouwtjes) met een lakentje of dunne deken gebruiken, mits je deze stevig en kort opmaakt.


Mag ik fleece gebruiken bij mijn baby?
Uit onderzoek is gebleken dat het niet zozeer uitmaakt van welk materiaal het dekentje is gemaakt, maar dat de dikte van de deken bepalend is voor hoe warm deze is.
Wol, katoen en fleece hebben stuk voor stuk goede en minder goede eigenschappen als het gaat om luchtdoorlaatbaarheid, vochtregulatie, warmteweerstand, drapeerbaarheid en invloed van wassen. 
De dekens die wij leveren zijn licht, lekker warm en ademend. Little Dutch dekens zijn getest en hebben een zeer goede luchtdoorlaatbaarheid. Lees hier ook de uitgebreide informatie over de TOG-waarde.


Wat zijn de afmetingen van de Little Dutch producten?
De afmetingen staan bij onze producten omschreven, voor een compleet overzicht zie onze maattabel.


Kan ik de wikkeldoek ook in een autostoeltje gebruiken?
Wij hebben er bewust voor gekozen om geen openingen in de wikkeldoek te maken, dit om uw kleintje zo warm mogelijk te houden. Toch is het mogelijk onze wikkeldoek te gebruiken in een autostoeltje, klik hier voor de gebruiksaanwijzing


Kan ik ook Little Dutch stoffen en bijpassende gordijnen bestellen?
Ben je op zoek naar Little Dutch stoffen of Little Dutch gordijnen op maat gemaakt? Dan kun je bij deze webshop terecht: Villa Uk

Ik wil graag Little Dutch dealer worden.
Gelieve dit dealership formulier in te vullen of neem contact op met natascha@littledutch.nl om de mogelijkheden te bespreken. Gezien het groot aantal webwinkels wat Little Dutch op dit moment bedient neemt Little Dutch op dit moment geen nieuwe webshopklanten aan.

 

KvK: 27349559